FAQ

The Answers You Need

Hoe verloopt een behandeling met de diodelaser?

- Eerst wordt de behandelzone nauwkeurig afgetekend
- Vervolgens worden de zones geschoren met een scheermesje
- Een specifieke cooling gel wordt aangebracht op het te behandelen gebied
- Uit voorzorg wordt een speciale laserbril gedragen door de behandelaar én de klant
- Start van de behandeling
- De duur van de behandeling is afhankelijk van de te behandelen zone en de hoeveelheid haren

Hoe groeit haar?

Haarfollikels ontwikkelen zich door een complexe serie van activiteiten in de huid. Interessant is dat niet alle haren tegelijkertijd groeien. Eigenlijk maakt de groei verschillende fasen door:
- De groeifase = anagene fase
- De overgangsfase = catagene fase
- De rustfase = telgene fase


De tijd die elke fase neemt is afhankelijk van diverse factoren, waaronder het lichaamsgebied

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De diodelaser verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase (20%). Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen. Je mag rekenen op ca. 4 tot 8 behandelingen. De behandelingen zullen met een tussenpauze van 6 weken zijn.

Zijn de resultaten definitief?

Ja, u mag een permanente vermindering van haargroei verwachten binnen ca. 5 behandelingen. In sommige gevallen zullen er echter meer behandelingen nodig zijn (afhankelijk van de hoeveelheid haren bij aanvang van de behandeling). Onder invloed van hormonale invloeden in het lichaam is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan een laserbehandeling helaas niets veranderen.

Wat na de behandeling?

Een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied lichtjes rood en gevoelig worden. Dit is een reactie op de hitte die de laser in de huid gebracht heeft, deze reactie verdwijnt snel. Na de behandeling wordt er een verkoelende en verzachtende crème aangebracht. U kan uw normale bezigheid weer onmiddellijk hervatten.
Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor pigmentverstoring is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyper- of hypopigmentaties optreden, deze herstellen zich altijd weer vanzelf.

Wie kan met de diodelaser behandeld worden?

In principe alle huidtypes en haarsoorten van zowel vrouwen als mannen. Echter een paar uitzonderingen: lichte donshaartjes en harde witte (grijze) haren reageren minder goed op de laser omdat zij geen of bijna geen pigment bevatten.

Waar moet ik op letten voor de behandeling?

- ca. 3 weken voor de eerste behandeling NIET meer epileren, plukken of harsen. Alvorens het starten van de eerste behandeling moet het haar een minimale lengte hebben van ca. 2-3mm, zo kunnen we het haar nauwkeurig beoordelen en de optimale instelling van de laser bepalen.
- Personen met chronische herpes (enkel bij behandeling van de bovenlip en kin) zullen 1 week alvorens het starten van de behandeling een preventieve crème gebruiken (vb. Zovirax).
- Accute acné huiden kunnen niet behandeld worden.
- Huiden die behandeld werden met chemische peelings, glycolzuur, CO2-laser, medische dermabrasie... moeten een tussenpauze ondergaan van 6 tot 9 maanden alvorens het starten van een laserbehandeling.
- Bij inname van zware vitamine A preparaten (roacutan) of cortisonen op lange termijn is een laserbehandeling eveneens af te raden.
- Zwangerschap.

©2020 by Laser Clinique. All rights reserved.